preskoči na sadržaj

Osnovna škola Luka

 > Naslovnica
vijesti

Dan kruha-dan zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Magdalena Rod, 15. 10. 2021. 13:23

Sukladno epidemiološkim mjerama, učenici OŠ Luka i ove su godine u svojim razredima obilježili Dan kruha-dan zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici su učili o nastajanju i važnosti kruha i krušnih proizvoda te su slušali priče o hrani. U prilogu nekoliko slikica:

 [više]

BIBILOBUS U NAŠEM KRAJU LISTOPAD I STUDENI 2021

Autor: Magdalena Rod, 11. 10. 2021. 08:00

PETAK08.10.
22.10.
05.11.
18.11.
 

POJATNO

09:00 – 10:00

KUPLJENOVO

10:30 – 11:00

LUKA

11:15 – 12:30

 [više]

Dobrovoljno cijepljenje djece protiv Covida-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Rod, 7. 10. 2021. 07:48

Poštovani roditelji i učenici OŠ Luka, 

sukladno preporukama HZJZ-a i naše školske liječnice, obavještavamo Vas kako je omogućeno cijepljenje djece protiv COVID-19 u dobi od 12 i više godina. 

Roditelji se za cijepljenje mogu prijaviti na e-mail adresu školske ambulante u Zaprešiću:

skolska.medicina.zapresic1@zzjz-zz.hr 

Roditelji će informaciju o terminu i mjestu cijepljenja dobiti povratno iz školske ambulante na svoj E-mail.

Djecu mlađu od 18 godina na cijepljenje treba dovesti roditelj i donijeti potpisani Informirani pristanak.

Informirani pristanak, na kojem ćete naći relevantne informacije vezane uz cijepljenje protiv bolesti COVID-19, možete preuzeti u privitku ove obavijesti. 

Kontakti školskih ambulanti mogu se naći na web stranici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku i sveučilišnu medicinu Kontakti - Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije (zzjz-zz.hr)

 [više]

Svečana dodjela pohvalnica i nagrada u Zaprešiću povodom „Literarnog natječaja TRENUTAK USPOMENE“ 18. 9. 2021.

Autor: Ivana Gorički, 5. 10. 2021. 10:43

Povodom 162. obljetnice smrti bana Josipa Jelačića koja je obilježena ovoga svibnja, Turistička zajednica grada Zaprešića pripremila je kreativni literarni natječaj „TRENUTAK USPOMENE“ za učenike osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske. U spomen na banovu veliku ljubav prema pisanju i poeziji, pokrenut je nacionalni literarni natječaj za najbolju priču ili pjesmu i to na šest jezika koliko ih je govorio i sam ban Jelačić: hrvatskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, mađarskom i latinskom.

Učenica naše škole Patricia Vrhovec je napisala priču na njemačkome jeziku „Meine liebsten Erinnerungen“ koja je proglašena, jednom od šest  najboljih radova na ovome natječaju u kategoriji „5.-8. razredi osnovne škole – STRANI JEZICI“. U svome radu je usporedila kako mladi provode vrijeme danas te kako je Ban Josip Jelačić provodio vrijeme nekad. Rad je savršen spoj prošlosti i sadašnjosti s naglaskom na budućnost i samim zaključkom rada „Iako nas dijele godine i godine, ono što je zajedničko meni i Banu jest da se oboje znamo dobro zabavljati.“

U subotu 18. 9. 2021. je u Vršilnici u Zaprešiću održana svečana dodjela pohvalnica i nagrada za nagrađene učenike i mentore. U nastavku donosimo nekoliko lijepih trenutaka s navedene svečanosti koja će ostati u lijepom sjećanju učenici i mentorici.

Ovim putem želimo motivirati i ostale učenike na sudjelovanje na ovakvim projektima. Zamisao da nešto ne možemo i ne pokušamo je naš najveći neprijatelj.  Treba nešto probati, kako bismo sami vidjeli što možemo postići. Navedenu objavu ćemo završiti s poznatom izrekom „Vrijediš onoliko koliko jezika govoriš!“.

 [više]

e-Twinning projekt "Čitam na svoj način"

Autor: Ivana Gorički, 5. 10. 2021. 09:54

e-Twinning

Tijekom školske godine 2020./2021. provodio se eTwinning projekt „Čitam na svoj način“ u suradnji s OŠ Veliko Trgovišće i OŠ Antuna Mihanovića Klanjec.

Jedan od ciljeva projekta bio je potaknuti učenike na intenzivnije čitanje i to ne samo na hrvatskom, već i na engleskom i njemačkom jeziku. Osim intenzivnijeg čitanja pred učenike je stavljen i izazov upoznavanja novih, odnosno korištenja već poznatih digitalnih alata.

Popis digitalnih alata koji su se koristili tijekom provođenja ovog projekta je zaista hvalevrijedan:

Canva, Piktochart, Filmora, PowerPoint, Genially, MyStoryBook, Book Creator, Wordwall, Kahoot, LearningApps, Word, Audacity, Screencast-O-Matic, Edmodo, Pixabay, YouTube-kanali, Padlet, Jamboard, Forms, QR-Code-Generator, Bitly, Twinboard.

Učenici koju si sudjelovali na ovome projektu su: Magdalena Mudrinić, Sara Jambrešić, Bruna Kos i Fran Porodec. Navedeni učenici su pohađali dodatnu nastavu iz njemačkog jezika. Projekt je dobio EUROPSKU OZNAKU KVALITETE koja je kruna našeg napornog rada. Ravnateljica Renata Meglić je uručila učenicima pohvalnice i poklone, te im je čestitala na postignutom uspjehu!

Pohvala i zahvala svim učenicima i učiteljicama koje su sudjelovale u ovom projektu!

 

Rezultate našeg projekta možete pogledati u našoj e-knjizi na poveznici:

https://bit.ly/2TJhDdj.

 

Učiteljica njemačkog jezika i mentorica na ovome projektu je bila:

Kristina Majcen, prof.

 [više]

PARK ZNANOSTI, GJDE JE ZNANOST ZABAVA!!

Autor: Magdalena Rod, 4. 10. 2021. 11:15

Naši učenici od 1. do 8. razreda sa svojim razrednicama posjetili su u petak 01. listopada "Park znanosti" u Oroslavju, autorski projekt  koji je zamišljen s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama. Sadržaj čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije. Kompletna izvanučionička nastava je ispunila sva očekivanja, realizirani su svi predviđeni programski zadaci, odlično je bila prihvaćena od strane učenika, čije su spoznaje znatno proširene i produbljene. U prilogu nekoliko slikica s poučne i zanimljive izvanučioničke nastave: 

 [više]

Provedena vježba "Evakuacija uslijed potresa u OŠ Luka"

Autor: Magdalena Rod, 27. 9. 2021. 11:36

S obzirom na česte potrese koji su obilježili proteklu godinu, učenici predmetne i razredne nastave te djelatnici OŠ Luka proveli su vježbu evakuacije i spašavanja u slučaju potresa tj. brzo i organizirano napuštanje ugroženog objekta.  Vježba je uspješno provedena. U prilogu nekoliko slika iste: 

 [više]

Uspjeh naše učenice na natječaju Trenutak uspomene

Autor: Magdalena Rod, 9. 9. 2021. 13:05

Povodom 162. obljetnice smrti bana Josipa Jelačića, Turistička zajednica grada Zaprešića pripremila je kreativni literarni natječaj „TRENUTAK USPOMENE“ za učenike osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

Na natječaj je pristiglo gotovo 200 radova iz cijele Hrvatske, a rad naše učenice Patricie Vrhovec i njezine mentorice učiteljice Kristine Majcen, izabran je među 6 najboljih osnovnoškolskih radova u kategoriji stranih jezika.

 https://www.visitzapresic.hr/novosti/proglaseni-najbolji-radovi-natjecaja-trenutak-uspomene/

Čestitke našoj učenici i djelatnici na postignutom uspjehu!

U prilogu nekoliko slika s dodjele nagrada: 

 [više]

Podsjetnik o stajalištima školskog autobusa

Autor: Magdalena Rod, 9. 9. 2021. 10:20

Poštovani učenici i roditelji OŠ Luka,

Molimo Vas da poštujete dogovorena stajališta školskog autobusa na obje naše linije, prema utvrđenom voznom redu i rasporedu. 

Uprava Škole

 [više]

Donacija Kaufland škola voća i povrća

Autor: Magdalena Rod, 7. 9. 2021. 12:18

Prošle godine naši sadašnji šestaši sudjelovali su u natječaju Kauflandove škole voća i povrća. Iako nismo osvojili prvu nagradu, Kaufland nas je nagradio donacijom voća i povrća za naše školarce u prvom tjednu škole. Zahvaljujemo našim šestašima na sudjelovanju, a Kauflandu na donaciji!

 [više]

PRVI NASTAVNI DAN NAŠIH PRVAŠIĆA

Autor: Magdalena Rod, 6. 9. 2021. 13:35

Započela je još jedna nova školska godina u koju je po prvi puta u OŠ Luka krenulo 10 uzbuđenih prvašića. Dobrodošlicu i puno uspjeha poželjeli su im Viša stručna suradnica za odgoj i obrazovanje, gđa. Darinka Balen te naš načelnik gosp. Darko Kralj koji je prvašiće iznenadio prigodnim poklonima. Djelatnici OŠ Luka također svojim prvašićima žele dobrodošlicu u školske klupe, puno uspjeha u učenju i novih prijateljstava!

 [više]

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2021./2022.

Autor: Magdalena Rod, 6. 9. 2021. 09:47

Poštovani učenici i roditelji OŠ Luka, 

 

Na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljeni su Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2021./2022. Isti su dostupni na poveznici: 

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Modeli%20i%20preporuke%20za%20provedbu%20nastave%20u%202021-2022%20(1)_31%208.pdf,

te Vas ljubazno molimo da ih proučite.

Uprava škole

 

 [više]

Raspored autobusa Šk.god. 2021/2022

Autor: Magdalena Rod, 6. 9. 2021. 09:00

Poštovani učenici i roditelji OŠ Luka, 

 

pod rubrikom NASTAVA-RASPORED AUTOBUSA objavljen je vozni red školskog autobusa, a isti vrijedi do 01. listopada 2021. godine. 

Uprava škole

 [više]

Raspored vožnje autobusa za prvi nastavni dan 06.09.2021.

Autor: Magdalena Rod, 2. 9. 2021. 12:34

Poštovani učenici i roditelji OŠ Luka,

autobus će prvi nastavni dan 06.09.2021. voziti prema sljedećem rasporedu: 

DOLAZAK PREDMETNA NASTAVA

- 6.40 Žeinci - Željeznička stanica Žeinci, Zagorska, Lučka cesta, Krajska ulica-Vadina, škola

 - 7.05 Pluska - Lučka cesta, Krajska Ves, B.Masnjaka (Dva Potoka), Dubravka Ožegovića, Posavci, škola

ODLAZAK PREDMETNA NASTAVA  I DOLAZAK RAZREDNA NASTAVA

- 11.00 Žeinci - Zagorska, Lučka cesta, Krajska ulica-Vadina, škola

- 11.25 Pluska - Lučka cesta, Krajska Ves, B.Masnjaka (Dva Potoka), Dubravka Ožegovića, Posavci, škola

ODLAZAK RAZREDNA NASTAVA

- 14.30 Žeinci - Žeinci - Zagorska, Lučka cesta, Krajska ulica-Vadina, škola

- 14.55 Pluska-Lučka cesta, Krajska Ves, B.Masnjaka (Dva Potoka), Dubravka Ožegovića, Posavci, škola.

Od ove školske godine došlo je do promjene trase vožnje autobusa. Majdakova ulica neće više biti na relaciji Pluske, već Žeinaca. Molimo učenike da čekaju autobus na navedenim stajalištima. 

Raspored vožnje autobusa za preostali tjedan i naredne tjedne biti će objavljen najkasnije u ponedjeljak. 

Uprava Škole

 [više]

VAŽNE OBAVIJESTI O POČETKU NASTAVE U ŠK. GODINI 2021/2022

Autor: Magdalena Rod, 30. 8. 2021. 12:40

Poštovani roditelji i učenici OŠ Luka,

ovim putem Vas obavještavamo sljedeće:

Prvi dan nastave, 6. rujna, nastava za predmetnu nastavu (5.-8. razred) počinje ujutro u 7,30 sati, a završava u 10,55 sati.

Nastava za  razrednu nastavu (1.-4. razred) počinje u 12,00 sati, a završava u 14,30 sati. 

 za učenike od 1. do 4. razreda

RASPORED

I. 

II.

III.

IV.

1. sat

12:00-12:45

SR

SR

SR

SR

2. sat

12:50-13:35

LIK

HJ

HJ

HJ

3. sat

13:45-14:30

HJ

MAT

MAT

MAT

 

za učenike od 5. do 8. razreda

RASPORED

V.

VI.

VII.

VIII.

1. sat

7:30-8:15

SR

SR

SR

SR

2. sat

8:20-9:05

GEO

NJEM

VJ

BIO

3. sat

9:20-10:05

ENG

GEO

BIO

VJ

4. sat

10:10-10:55

ENG

GEO

BIO

VJ

Vozni red i promjene u trasi vožnje biti će objavljeni naknadno, do kraja ovog tjedna, nakon konzultacija s prijevoznikom. 

Prvi dan nastave razrednici će podijeliti udžbenike i radne materijale koji su do sada stigli. Podsjećamo da roditelji moraju nabaviti likovnu mapu,kutije za tehničku kulturu (osim učenika upisnog područja Grada Zaprešića), te učenici 5.og razreda atlase za geografiju.

Molimo da učenici ponesu torbe i veće vrećice kako bi knjige mogli odnijeti kući i omotati kako bi se što bolje sačuvale. Kod preuzimanja, učenici će dobiti dvije izjave koje roditelji ispunjavaju i potpišu te jedan primjerak učenici obavezno donose razredniku.

Raspored sati učenici će dobiti prvi dan, 6. rujna. 

Školska kuhinja počinje s radom 13. rujna.

Osiguranje učenika vrijedi do 30. rujna 2021. godine, a na Vijeću roditelja izabirati će se nova osiguravajuća polica za Šk. god. 2021/2022.

Roditeljski sastanci bit će održani do 24. rujna u dogovoru sa razrednicima. 

Molimo roditelje prvašića da u pratnji djeteta dođe samo jedan roditelj, sukladno novim mjerama (uz obvezno nošenje maske) . Učiteljica će upute dati roditeljima prvog dana nastave u prostorijama Škole. 

Obvezno je nošenje maski u autobusu i zajedničkim prostorijama Škole (hodnici, wc).

Molimo učenike da prvi dan nastave ponesu papuče za boravak u Školi.

Ljubazno Vas molimo da proučite prethodno objavljene upute HZJZ-a i MZO-a za suzbijanje epidemije bolesti Covid-19, te podsjećamo roditelje na obvezu mjerenja temperature djeci prije polaska u Školu.  

Nastava će se i dalje odvijati u prostorijama stare Škole.

Posebno Vas molimo na pojačanu pažnju prilikom kretanja oko školske zgrade, budući da su radovi oko nove Škole još u tijeku.

 [više]

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 u školkoj godini 2021/2022 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Rod, 27. 8. 2021. 09:12

Poštovani roditelji i učenici OŠ Luka,

u privitku se nalaze upute za odgojno-obrazovne ustanove Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Molimo da se upute pročitaju i da ih se nastojite pridržavati.

 [više]

BIBILOBUS U RUJNU

Autor: Magdalena Rod, 24. 8. 2021. 11:33

Bibliobus u Luku tokom devetog mjeseca dolazi u sljedećim terminima:

  • 10.9.2021. - 11:15 - 12:30

  • 24.9.2021. - 11:15 - 12:30

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST ZA UČENIKE UPISNOG PODRUČJA GRADA ZAPREŠIĆA

Autor: Magdalena Rod, 1. 7. 2021. 08:28

Grad Zaprešić će za 2021./2022. školsku godinu osigurati besplatnu dodjelu radnih bilježnica i radnih materijala za tehničku kulturu (dalje u tekstu DOM) redovitim učenicima osnovnih škola.

Pravo na dodjelu DOM-a, pod uvjetom da to pravo ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi,  imaju i učenici koji polaze osnovne škole drugih osnivača, a imaju prebivalište na području Grada Zaprešića

 [više]

UPISI U UČENIČKE DOMOVE

Autor: Magdalena Rod, 24. 6. 2021. 11:15

Poštovani učenici i roditelji,

Obavještavamo vas da će se prijave za upis učenika u učeničke domove u školskoj godini 2021./2022. po prvi put u Republici Hrvatskoj podnositi i provoditi elektroničkim putem (online) preko mrežne stranice Informacijskog sustava prijava i upisa u učenički dom:  https://domovi.e-upisi.hr/

Početak prijave učenika/kandidata u sustav je 5. srpnja 2021. godine. 

 [više]

RAD ŠKOLSKE AMBULANTE U ZAPREŠIĆU U LJETNOM PERIODU

Autor: Magdalena Rod, 24. 6. 2021. 08:57

Poštovani roditelji i učenici OŠ Luka, 

budući da su pregledi djece prije upisa u osnovne škole te sistematski pregledi učenika osmih razreda osnovnih škola završili, u razdoblju od 15.lipnja do 15.rujna 2021. godine u školskoj ambulanti Zaprešić biti će povremene (prema iskazanim potrebama) zamjene za školskog liječnika.

DATUM LIJEČNIK
8.7.2021. DR.TIČINOVIĆ IVANČIĆ
9.7.2021. DR. JURIŠA
12.7.2021. DR. MITER
13.7.2021. DR. KRNIĆ
14.7.2021. DR. MIHALJEVIĆ

Svoje upite možete  proslijediti medicinskim sestrama koje će sve skupljene zahtjeve pripremiti kako bi školske liječnice koje će dolaziti na zamjenu iste mogle riješiti.

Potvrde školskog liječnika za upis u srednju školu izdavati će se od 8. – 14. 7. 2021. ujutro u ambulanti školske medicine.

Popis zanimanja za koje je potrebna potvrda školskog liječnika možete naći  u Jedinstvenom popisu zdravstvenih zahtjeva srednjoškolskih obrazovnih programa u svrhu upisa u I. razred srednje škole.

http://skolska-medicina.com/2018/wp-content/uploads/2018/07/Jedinstveni_popis_zdravstvenih_zahtjeva_2015.pdf

 [više]

OBAVIJEST O UDŽBENICIMA I RADNIM MATERIJALIMA ZA ŠK. GOD. 2021./2022.

Autor: Magdalena Rod, 18. 6. 2021. 08:20

Poštovani roditelji i učenici OŠ Luka, 

Uspješno smo priveli kraju i ovu školsku godinu. 

Evo nekoliko obavijesti vezanih za kraj i organizaciju oko završnih aktivnosti.

I ove godine MZO nabavlja sve potrebne nove udžbenike za obvezne i izborne predmete, a uz sufinanciranje Općine Luka, Škola će izvršiti nabavu svih radnih bilježnica za sve razrede.

Ono što roditelji moraju sami nabaviti je slijedeće:

1.r.-likovna mapa –ALFA

2.r.likovna mapa –ALFA

3.r. likovna mapa –ALFA

4.r. likovna mapa-Školska knjiga

5.r. likovna mapa bilo kojeg izdavača za 5.r. ,Geografski atlas za Osnovnu školu(V. Muller, S. Hajman, D. Husanović - Pejnović)-HŠK i ŠK (koriste ga do 8.r.), Tehnička kutija, Alfa za 5.r.

6.r. likovna mapa bilo kojeg izdavača za 6.r., Tehnička kutija, Alfa za 6.r.

7.r. likovna mapa bilo kojeg izdavača za 7.r., Tehnička kutija, Školska knjiga za 7.r.

8.r. likovna mapa bilo kojeg izdavača za 8.r, Tehnička kutija ,Školska knjiga za 8.r.

Podjela svjedodžbi vršiti će se prema sljedećem rasporedu: 

8. razred - 1.srpnja u 9.00 sati

1. razred - 4 razred - 7.srpnja u 10.00 sati

5. razred - 7. razred - 7.srpnja u 11.00 sati

Autobus neće prometovati u terminima podjele svjedodžbi!!

Svima želimo ugodne i lijepe ljetne praznike, a našim osmašima da se svi upišu u svoje odabrane škole.

Uprava škole

 [više]

PRVI MULTIMEDIJSKI PRIRUČNIK O MEDIJSKOJ PISMENOSTI ZA NAJMLAĐE

Autor: Magdalena Rod, 14. 5. 2021. 09:28

Poštovani roditelji djece predškolske i rane školske dobi, 

Pozivamo vas da na stranici Saveza DND preuzmete navedeni priručnik na niže priloženoj poveznici. 

Materijali su prilagođeni djeci od pet do osam godina, a uz njih djeca, kroz interakciju i iskustveno učenje, mogu usvojiti prve spoznaje o medijima i razlikama između vlastitog iskustva, onoga što su sami doživjeli te onoga što im je stiglo posredno, putem medija i u obliku simbola. 

https://savez-dnd.hr/prvi-multimedijski-prirucnik-o-medijskoj-pismenosti-za-najmlade/

 [više]

Nabava lektirne građe

Autor: Magdalena Rod, 12. 5. 2021. 11:12

 

Na temelju  Ugovora o osnivanju prava služnosti  na nekretnini, a koji je zaključen između Osnovne škole Luka i Općine Luka, na račun Osnovne škole Luka doznačen je iznos od 5 000 kn.  Sukladno trenutnim potrebama škole, doznačena sredstva namijenili smo za nabavu lektirne knjižnične građe. Naručena lektirna građa je stigla te radosno očekuje svoje prve čitatelje! 

 [više]

Poziv za sudjelovanje u prvom Nacionalnom istraživanju prehrambenih navika dojenčadi i male djece Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Rod, 12. 5. 2021. 10:46

Poštovani roditelji Osnovne škole Luka, 

U prilogu obavijesti nalazi se poziv za roditelje za sudjelovanje u predmetnom istraživanju te plakat s pozivom za sudjelovanje u istraživanju. Podatci dobiveni ovim istraživanjem koristit će se za procjenu zdravstvenog stanja djece u RH, procjenu rizika podrijetlom iz hrane, donošenje smjernica za pravilnu prehranu djece te će biti od koristi, kako nutricionistima, epidemiolozima, nadležnim tijelima, tako i široj akademskoj zajednici. Kao znak zahvale, svi će sudionici dobiti analizirane podatke o prehrani svog djeteta i brošuru s preporukama za pravilnu prehranu koju je izradio tim stručnjaka i nutricionista.

 

 [više]

OBAVIJEST O PROMJENI STAJALIŠTA ŠKOLSKOG AUTOBUSA

Autor: Magdalena Rod, 11. 5. 2021. 12:09

Poštovani roditelji i učenici OŠ Luka,

obavještavamo Vas da će školski autobus dovoziti i odvoziti učenike na stajalište pored asfaltiranog igrališta kod školske dvorane (stajalište koje se koristilo prije izgradnje nove škole). Budući da je kod Društvenog doma u posljednje vrijeme pojačan promet, zbog sigurnosti djece donosi se navedena promjena. 

Uprava škole

 

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA - ISPRIČNICE ZA DJECU

Autor: Magdalena Rod, 19. 3. 2021. 12:08

Poštovani roditelji i učenici Osnovne škole Luka,

 

Ovim putem Vas molimo da se, u slučaju bolesti djeteta te ukoliko je dijete bilo odsutno s nastave dulje od 3 dana, obavezno javite obiteljskom liječniku koji će Vam izdati potrebnu liječničku ispričnicu. Ispričnicu je potrebno donijeti odmah prvi dan pri povratku na nastavu. Roditelji i dalje smiju opravdati djetetov izostanak do 3 dana, ali je dijete također dužno i roditeljsku ispričnicu donijeti prvi dan pri povratku na nastavu. 

Svi se moramo pridržavati mjera i uputa izdanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, zbog trenutne epidemiološke situacije. 

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju!

Uprava škole

 [više]

Poruka osmašima

Autor: Magdalena Rod, 18. 6. 2021. 10:02

Dragi naši osmaši!

Danas ste bili zadnji dan u školskim klupama naše škole u kojoj ste proveli osam godina. Vama možda dugih, a Vašim učiteljima kratkih i nezaboravnih. Dolazili ste u školu po znanje, različite spoznaje i puno novih prijateljstava. Nadamo se da ste od svojih učitelja uzeli ono najbolje što će Vam pomoći u daljnjem školovanju i životu.

U ovoj ste školi dijelili sve, neka tako bude i sutra i zauvijek!

 [više]

LJETNA ŠKOLA ZAPREŠIĆ

Autor: Magdalena Rod, 14. 6. 2021. 09:00

 

 

 

Ove godine u sklopu ljetnih događanja Grad Zaprešić organizira Ljetnu školu "Zaprešić djeci" za djecu od 9 do 14 godina. Radionice će se održavati u Novim dvorima, uglavnom na otvorenom dijelu. 

Zainteresirani učenici mogu se prijaviti slanjem maila do 23. lipnja. 

 [više]

Kaufland Škola voća i povrća 2021.

Autor: Magdalena Rod, 31. 5. 2021. 10:24

Naši petaši sudjelovali su u natječaju "Kaufland škola voća i povrća" kroz koji Kaufland djeci u osnovnim školama svaki tjedan od početka do kraja školske godine donira svježe voće i povrće. Čestitamo našim učenicima petog razreda na odličnom videu, iako naša škola nije izabrana, veselimo se daljnoj suradnji  te smo kao utješnu nagradu dobili donaciju svježeg voća u prvom tjednu nastave nove školske godine 2021./2022. Video uradak možete vidjeti klikom na sliku.

 [više]

DAN ŠKOLE

Autor: Magdalena Rod, 24. 5. 2021. 14:00


I ove godine obilježili smo Dan škole prigodnim plakatima i tekstovima učenika naše škole. Prisjetili smo se svega što je obilježilo proteklu godinu. 

 [više]

Četvrtaši u borbi protiv pušenja

Autor: Magdalena Rod, 27. 4. 2021. 11:53

Naša pedagoginja Etel Vukelić održala je sa četvrtim razredom sat na temu promicanja spoznaje o štetnosti duhanskih i srodnih proizvoda. Djeca su tom prilikom izradila znakove zabrane pušenja i time nas upozorila na prednosti nepušenja, a iste smo postavili po prostorijama naše Škole. 

 

 [više]

Nova zgrada Škole

Autor: Magdalena Rod, 16. 4. 2021. 10:57

Poštovani roditelji i učenici Osnovne škole Luka, 

ovdje se možete informirati i pročitati kratke članke iz Jutarnjeg i Večernjeg lista vezane uz izgradnju naše nove zgrade Osnovne škole Luka. 

Uprava škole

 

https://www.jutarnji.hr/native/u-ovoj-zupaniji-skoro-polovica-proracuna-ide-za-razvoj-skolstva-15065570

 [više]

FROHE OSTERN!

Autor: Mirko Nuli, 12. 4. 2021. 11:31

Frohe Ostern

Wir wünschen Euch frohe Ostern!

 [više]

USKRSNA ČESTITKA

Autor: Magdalena Rod, 1. 4. 2021. 10:49

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele Vam učenici i djelatnici Oš Luka!

 [više]

Upis u Knjižnice grada Zagreba

Autor: Tihana Jurec, 17. 3. 2021. 12:34

Poštovani učenici i roditelji Osnovne škole Luka, 

Ovim putem obavještavamo Vas kako je izvršen upis svih učenika koji su zatražili besplatni upis preko Općine Luka u Knjižnice grada Zagreba.

Članske iskaznice naknadno će biti podijeljene u školi nakon što budu izrađene. Budući da je upis izvršen, knjige se već mogu posuđivati. 

Uprava škole

 [više]

OBILJEŽAVANJE DANA RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: Tihana Jurec, 24. 2. 2021. 13:51

I ove smo godine, posljednje srijede u veljači, obilježili Dan ružičastih majica - dan posvećen prevenciji vršnjačkog nasilja.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE OŠ LUKA

Autor: Tihana Jurec, 24. 2. 2021. 08:17

Poštovani roditelji i učenici OŠ Luka,

Ovim putem Vas molimo da se pridržavate mjera sigurnosti i zaštite gradilišta, da ne ulazite u prostor gradilišta nove škole, prvenstveno radi svoje sigurnosti i zaštite kako ne bi došlo do neželjenih ozljeda i nesreća. Izvođač radova apelira na sve nas da se držimo podalje od mjesta izvođenja radova i ne ulazimo u prostor gradnje. 

 

Uprava škole

 [više]

MAŠKARE U OŠ LUKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 16. 2. 2021. 07:59

Maškare su u utorak, 16. veljače 2021. godine zaposjele Osnovnu školu Luka! 

Fotografije u privitku.

 [više]

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 27. 1. 2021. 11:54

Poštovani roditelji i učenici OŠ Luka,

u ovim izazovnim vremenima, Središnji ured za demografiju i mlade RH proslijedio je brošuru Brini o sebi-budi dobro-proŽIVI Covid i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.

Ti dokumenti nalaze se u prilogu ove obavijesti. 

 

 [više]

Obavijest o uvođenju obveznog mjerenja temperature učenika u Školi

Autor: Tihana Jurec, 29. 10. 2020. 10:50

S danom 4. studenog 2020. godine, uvodi se obvezno mjerenje temperature svih učenika u Školi.

Temperatura će se mjeriti pri dolasku u školu, u hodniku, u prizemlju.

 [više]

Upute i informacije o COVID-19 od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja

Autor: Tihana Jurec, 26. 10. 2020. 10:59

Poštovani roditelji i učenici,

ovdje se nalaze upute i informacije od strane MZO-a koje Vam mogu poslužiti u slučaju zaraze COVID-19 virusom;

 

Put prijenosa infekcije

Virus koji uzrokuje COVID-19 prenosi se sa zaražene osobe na njezine kontakte izlučevinama dišnog sustava. Ulazno mjesto virusa u organizam čovjeka su dišni sustav (udahnu se sitne kapljice koje napuste dišni sustav bolesnika) i sluznica oka, usta ili nosa (sitne kapljice koje sadrže virus slete na sluznice ili se rukama prenesu). Drugim riječima, zarazna osoba može zaraziti druge osobe u svojoj okolini govorom, kašljanjem, kihanjem i pjevanjem te posredno putem ruku ili predmeta koji su kontaminirani kapljicama koje izlaze iz dišnog sustava prilikom govora, kašljanja, kihanja i pjevanja.

Simptomi bolesti

Simptomi bolesti kreću se u rasponu od infekcije bez simptoma do zatajenja pluća i drugih organa, koje može završiti smrću boelsnika. Učestalost pojedinih stupnjeva bolesti u populaciji ovisi o dobi zaraženih osoba, prisutnosti nekih zdravstvenih stanja koja povećavaju rizik za razvoj teških oblika bolesti, o količini virusa kojoj je bolesnik izložen i drugim za sada nepoznatim čimbenicima.

Kod osoba koje razviju simptome bolesti, najčešći su simptomi kašalj, povišena tjelesna temperatura, umor/iznemoglost, glavobolja, grlobolja, bolovi u mišićima i zglobovima, nedostatak zraka, gubitak osjeta mirisa i/ili okusa.

Vrijeme inkubacije

Vrijeme inkubacije, tj. broj dana potrebnih da počne bolest nakon zaražavanja je najčešće 4-6 dana, ali može biti i kraće ili dulje, u rasponu od 2 do 14 dana.

Trajanje zaraznosti

Osoba koja oboli je zarazna za svoje kontakte 1-2 dana prije početka bolesti i narednih deset dana. Kod teških oblika bolesti, koji zahtijevaju bolničko liječenje, zaraznost može trajati dulje od 10 dana. Osoba koja se zarazi, a ne razvije simptome bolesti je najvjerojatnije zarazna za svoje kontakte desetak dana, ali je ovdje teško procijeniti početak zaraznosti, pa se kao početak zaraznosti uobičajeno računa 1-2 dana prije uzimanja brisa u kojem je nađen virus.

Mjere sprječavanja bolesti

Glavne mjere u sprječavanju prijenosa infekcije proizlaze iz puteva prijenosa. Fizička udaljenost smanjuje mogućnost izravnog slijetanja kapljica dišnog sustava bolesnika na sluznice zdrave osobe. Maska smanjuje izbacivanje kapljica dišnog sustava bolesnika u okolinu kad ju bolesnik nosi, a u zdrave osobe maska smanjuje mogućnost udisanja kapljica iz zraka. Učestalo pranje ruku, ili dezinfekcija ruku kad nije moguće oprati ih, izbjegavanje diranja očiju, usta i nosa smanjuje mogućnost prijenosa virusa na sluznice oka, usta i nosa putem kontaminiranih ruku. Često i temeljito čišćenje površina i predmeta kojima se bolesnik služi smanjuje mogućnost kontaminiranja ruku i unos virusa u sluznicu zdravih osoba.

Bliski kontakt

U svrhu procjene okolnosti koje su dovele do zaražavanja bolesnika i identificiranja osoba koje su bili izloženi infekciji u kontaktu s bolesnikom, bliski kontakt, tj. osoba za koju se smatra da je bila izložena infekciji, definira se na sljedeći način:

Bliski kontakt je osoba koja je u vremenu do 2 dana prije početka bolesti kod bolesnika i tijekom bolesti bolesnika

- imala fizički kontakt (uključujući rukovanje, zagrljaj...) ili se bolesnik iskašljao/kihnuo prema osobi

- bila s bolesnikom licem u lice na udaljenosti manjoj od dva metra (u zatvorenom prostoru pod određenim okolnostima se i udaljenost veća od dva metra može smatrati bliskim kontaktom) dulje od 15 minuta (ako je kontakt licem u lice na vrlo maloj udaljenosti i manje od 15 minuta trajanja kontakta se može smatrati bliskim kontaktom)

- njegovala bolesnika;

- putovala u istom prijevoznom sredstvu s bolesnikom (udaljenost od bolesnika koja se definira bliskim kontaktom u prijevoznom sredstvu ovisi o trajanju putovanja)

- s bolesnikom dijeli zajedničko kućanstvo.

Ova definicija bliskog kontakta okvir je za postupanje, no svaka situacija može se razlikovati te se definiranje bliskog kontakta u nekim situacijama mora prepustiti individualnoj epidemiološkoj procjeni.  Stoga, ako ste nesigurni u smislu zadovoljavate li kriterije definicije bliskog kontakta, možete nas dodatno kontaktirati kao svog nadležnog epidemiologa.

Izolacija

Radi sprječavanja širenja bolesti na bliske osobe, bolesnici se moraju izolirati u trajanju od deset dana od od pojave prvih simptoma, a kod osoba koje nemaju simptome, od dana testiranja. To podrazumijeva smanjiti sve kontakte s drugim ljudima na minimum s ciljem da se spriječi širenje infekcije na druge osobe. Bolesnik mora biti sam u sobi koja se redovito provjetrava, a pri nužnim kontaktima (s onima koji skrbe o njegovu zdravlju, eventualno ukućanima ako je izolacija u kući) obavezno nositi masku. Fizički kontakt svakako treba izbjegavati. Bolesnik mora pojačano voditi higijenu ruku i svoje okoline, tj. učestalo prati/dezinficirati ruke, sve površine i predmete koji dođu u kontakt s izlučevinama dišnog sustava temeljito čistiti/dezinficirati, prilikom kihanja, kašljanja i brisanja nosa koristiti jednokratne maramice i odmah nakon upotrebe ih baciti u smeće i oprati ruke i lice, koristiti vlastiti ručnik i druge higijenske potrepštine, temeljito oprati za sobom WC, kadu, umivaonik, kuhinjski stol, nakon korištenja. Ako je neizbježan boravak u istoj prostoriji s ukućanima, trebaju bolesnik i ukućani koristiti masku i držati fizičku udaljenost od njmanje dva metra, a prostorija treba biti provjetravana.

Bolesnik u izolaciji ne odlazi na posao. Ako zbog izolacije morate otvoriti bolovanje (ne mogu dogovoriti s poslodavcem rad od kuće ili slobodne dane, Vaše zdravstveno stanje ne omogućava nikakav rad), javite se svom izabranom liječniku, koji će u digitalnoj platformi za praćenje COVID-19 vidjeti da ste Vi upisani kao bolesnik, a također će i dobiti nalaz Vašeg testiranja i na temelju tih informacija će Vam otvoriti bolovanje.

Karantena

Karantena/samooizolacija je izolacija zdravih ljudi za koje se zna da su bili izloženi infekciji i postoji povećana vjerojatnost da su se zarazili. Provodi se s ciljem da izložena osoba, ako oboli i postane zarazna za okolinu ima što manji broj kontakata u vrijeme kad još ne zna da je zarazna. Naime, ako razvije simptome bolesti, bit će zarazna za bliske osobe i dan-dva prije nego što je razvila simptome, tj. dok još niti ne zna da će oboljelti. Isto tako zaražene osobe mogu biti zarazne za okolinu, a da nikada ne razviju simptome.

Zbog toga se bliski kontakti oboljelih trebaju na jednak način izolirati od okoline kao i bolesnici. S obzirom da je inkubacija bolesti 14 dana, karantena/samoizolacija kontakata oboljeloga treba trajati 14 dana od zadnjeg kontakt s bolesnikom.

 

 [više]

OBAVIJEST O PROMJENI PLATFORME VIRTUALNIH UČIONICA

Autor: Tihana Jurec, 22. 9. 2020. 13:33

Poštovani roditelji i učenici,

ovim vas putem obavještavamo o promjeni platforma virtualnih učionica za našu školu. 

Razlog promjene je više funkcija i opcija koje platforma Microsoft Teams nudi, a koje će učenicima i učiteljima olakšati izvođenje nastave, ukoliko bude potrebe za online nastavom. 

Linkovi razreda predmetne nastave su sljedeći:

https://tinyurl.com/5RAZREDVIRTUALNA

https://tinyurl.com/6RAZREDVIRTUALNA

https://tinyurl.com/7RAZREDVIRTUALNA

https://tinyurl.com/8RAZREDVIRTUALNA

Klikom na link, učenici pristupaju svom razredu, koristeći AAI identitet (@skole.hr domena).

Ova obavijest je zasada informativnog karaktera, a počet će se primjenjivati ukoliko bude potrebe za online nastavom. 

 

 [više]

SMJERNICE ZA RAD ŠKOLSKIH KNJIŽNICA U VRIJEME COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 8. 9. 2020. 09:40

Poštovani,

u prilogu se nalaze smjernice za rad školske knjižnice pa Vas ljubazno molimo da ih pročitate kako biste znali što Vam je činiti u slučaju posudbe i vraćanja knjižnične građe, u slučaju rada u knjižnici itd. 

 [više]

MODELI I PREPORUKE ZA PROVEDBU NASTAVE ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 2. 9. 2020. 07:30

Poštovani,

u prilogu se nalaze najnovije preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja vezane za novu školsku godinu 2020./2021. Molimo Vas da ih proučite.

Napomena vezana za početak školske godine:

Svi učenici obvezni su imati papuče u školi. Molimo roditelje da osiguraju papuče koje će djeca donijeti svaki dan u školu i prilikom ulaska u školu, preobući se i imati ih tijekom nastave. 

 [više]

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 27. 8. 2020. 09:52

Poštovani,

u prilogu se nalaze upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. te Preporuka HZJZ-a o mogućnosti izvođenja izvanučioničke nastave vezano uz pandemiju COVID-19. 

Naglašavamo sljedeće stavke koje se posebno odnose na roditelje učenika:


• da ne dolaze u pratnji djeteta/učenika ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena
tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa,
grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja
da su zaraženi s COVID-19,
• da ne dovode dijete/učenika u ustanovu ukoliko:
- ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj,
poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
- ima izrečenu mjeru samoizolacije
- imaju saznanja da je zaraženo s COVID-19.

Molimo Vas da ove dokumente proučite i postupate sukladno njima.

 

Uprava OŠ Luka

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA O UDŽBENICIMA

Autor: Tihana Jurec, 15. 6. 2020. 10:30

Poštovani,

ispod se nalazi link na Naputak o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna.

Odnosi se na korištenje i vraćanje udžbenika.

 

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_05_46_910.html

 

 [više]

IZMJENE I DOPUNE TE DODATNE PREPORUKE ZA DJEČJE VRTIĆE I ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 8. 6. 2020. 09:52

Poštovani,

prilažemo Vam dodatne izmjene, upute i preporuke za Dječje vrtiće i škole te upute MZO-a o izvođenju izvanučioničke nastave u prilogu.

 [više]

INFORMACIJE ZA RODITELJE UČENIKA RAZREDNE NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 21. 5. 2020. 17:29

Poštovani roditelji,

u privitku se nalazi dokument poslan od strane MZO-a gdje se nalaze odgovori na Vaša pitanja.

 

 [više]

KONTAKT ERF-a Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 5. 5. 2020. 10:26

Poštovani roditelji,

u privitku se nalazi dokument gdje su navedeni brojevi telefona i termini kada se možete obratiti Centru za rehabilitaciju ERF-a u Zagrebu, ukoliko postoji potreba za tim. 

 [više]

ONLINE PROJEKT "ZADAĆU NAPIŠI, JEDINICU IZBRIŠI" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 21. 4. 2020. 10:27

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalazi dopis Ministarstva znanosti i obrazovanja gdje se roditelji mogu prijaviti kako bi svojoj djeci olakšali učenje uz pomoć volontera Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. 

Molimo da se dopis prouči. 

 [više]

VREDNOVANJE I OCJENJIVANJE U NASTAVI NA DALJINU - NAGLASCI ZA RODITELJE/STARATELJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 3. 4. 2020. 17:56

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalazi dokument Ministarstva znanosti i obrazovanja gdje se podrobnije objašnjava što se očekuje od učenika za vrijeme nastave na daljinu, ali se naglašava i uloga roditelja. Molimo Vas da dokument proučite. 

Ujedno se želim zahvaliti svim roditeljima na podršci, strpljenju i suradnji!

S poštovanjem,

 

Renata Meglić, zamjenica ravnateljice OŠ Luka

 [više]

PREPORUKA ERF-A O ORGANIZACIJI NASTAVE NA DALJINU ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 1. 4. 2020. 09:45

Poštovani,

u privitku se nalazi dokument Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta sa uputama za roditelje i učenike, kako postupati i raditi u doba COVID-19.

 [više]

ZAMOLBA RODITELJIMA I UČENICIMA OSNOVNE ŠKOLE LUKA

Autor: Tihana Jurec, 18. 3. 2020. 08:25

Poštovani roditelji i učenici,

primjetili smo da se djeca redovito okupljaju oko Škole, na školskom igralištu i u školskom dvorištu. Iako su djeca pozvana boraviti na otvorenom prostoru, upozoravamo da grupna okupljanja nisu preporučena te Vas sukladno tome molimo da djecu upozorite na to i da imate u vidu zdravlje svoje djece, druge djece i u konačnici sebe.

Apeliramo na roditelje da podignu svijest svoje djece o novonastaloj situaciji te da zajedničkim trudom spriječimo  moguće daljnje posljedice.

Jučerašnje okupljanje rezultiralo je imovinskim oštećenjem te je o istome obaviještena Policijska postaja Zaprešić te će i oni sami nadalje redovito nagledati  prostor oko Škole.

Molimo da se svi pridržavate gore navedenih uputa te postupate prema njima.

 

Uprava OŠ Luka

 [više]

ZAKLJUČAK O JAVNIM OKUPLJANJIMA NA PODRUČJU ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 12. 3. 2020. 11:28

Poštovani svi,

u privitku se nalazi Zaključak Županije vezano za korona virus. Molimo da se prouči. 

 [više]

SMJERNICE OSNOVNIM ŠKOLAMA VEZANO ZA ORGANIZACIJU NASTAVE NA DALJINU UZ POMOĆ INF.-KOM. TEHNOLOGIJE

Autor: Tihana Jurec, 12. 3. 2020. 10:40

Poštovani roditelji i učenici,

sukladno smjernicama koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo osnovnim i srednjim školama, a vezano uz moguću nastavu na daljinu (tzv. online nastavu), ovim putem Vas obavještavamo i molimo sljedeće:

1. Molimo roditelje i(li) učenike da provjere svoje korisničke podatke (AAI identitet), odnosno, vlastito korisničko ime i lozinku kojom se ulogiravaju u e-Dnevnik (primjer: ivan.ivic@skole.hr) i to na sljedećoj poveznici: https://provjera.skole.hr/ 

Ukoliko Vam ti korisnički podaci nisu valjani, obavezno se javite Upravi Osnovne škole Luka jer bez tih podataka neće biti moguće sudjelovati na online nastavi.

2. Informatičar OŠ Luka kreirat će virtualne učionice za predmetnu nastavu po razredima od 5. do 8. razreda, a ukoliko bude potreba za online nastavom, linkovi će biti objavljeni na ovoj mrežnoj stranici kojom će učenici i predmetni nastavnici tog razreda moći pristupati. 

3. Učiteljice razredne nastave formirat će virtualnu grupu odgovarajućim komunikacijskim kanalima (Viber, Whatsapp, Facebook...) bude li potrebe za time. Ukoliko se ukaže potreba, ljubazno Vas molimo za suradnju u realizaciji gore navedenog.

4. Ukoliko ima netko od učenika koji kod kuće nema pristup internetu, molimo da se javi u Upravu Škole radi pronalaženja rješenja istog.

Naglašavamo da će sve ove upute biti primjenjive tek ukoliko dođe do realizacije online nastave. 

Unaprijed hvala na razumijevanju i suradnji!

S poštovanjem,

Renata Meglić, zamjenica ravnateljice OŠ Luka

 [više]

PLAKAT PRAVILNO PRANJE RUKU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 6. 3. 2020. 11:13

Poštovani,

u privitku se nalazi plakat s uputama za pravilno pranje ruku. Isti je postavljen i u sanitarnim čvorovima Škole.

Ljubazno molimo da ga se prouči. 

Uprava OŠ Luka

 [više]

PLAKAT COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Jurec, 5. 3. 2020. 10:03

Poštovani,

u privitku se nalazi plakat vezan za COVID-19. 

Ljubazno molimo da ga se pročita. 

 

Uprava OŠ Luka

 [više]

Program "Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija"

Autor: Mirko Nuli, 6. 12. 2019. 08:02

Djeca su najranjiviji korisnici Interneta, te je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s HAKOM (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti) i partnerstvu s Hrvatskom poštom pokrenulo program "Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija". 

Program se provodi nekoliko godina, a ciljevi su:

  1. Upoznati djecu s pravilima ponašanja u virtualnom svijetu.
  2. Informiranje o sigurnosti na Internetu.
  3. Prevencija elektroničkog nasilja 

Kako biste vidjeli više informacija o programu, dostupnim materijalima i aktivnostima pogledajte poveznicu:

Hakom - http://bit.ly/HAKOM1

 

U cilju edukacije izrađeno je više edukativnih materijala, a u nastavku donosimo  pregled video zapisa i brošure. 

Edukativni materijali:

  1. Video o zaštiti djece na Internetu - http://bit.ly/HAKOM5
  2. Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona - http://bit.ly/HAKOM4

Nadam se da će Vam dostupni materijali pomoći u prevenciji mogućih opasnosti na Internetu.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 eTwinning SCHOOL

e-Dječja kartica

E-Dječja kartica namijenjena je

roditeljima, udomiteljima i skrbnicima,

a čije korištenje omogućuje razne

pogodnosti ili popuste na proizvode

ili usluge kod dogovorenih partnera

iz javnog i privatnog sektora.

e-Dnevnik

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Office 365

Office 365 je besplatan za sve učenike i nastavnike

Office 365

Tražilica
Korisni linkovi
Posjetite

 

        

      

CMS za škole logo
Osnovna škola Luka / Trg Sv. Roka 3, HR-10296 Luka / os-luka.skole.hr / ured@os-luka.skole.hr
preskoči na navigaciju