preskoči na sadržaj

Osnovna škola Luka

Projekt Šafran u našoj školi

Projekt Wiki-dveri III

I mi smo sudjelovali

U školskoj godini 2012 – 2013. gradska knjižnica Ante Kovačić iz Zaprešića  po treći je puta organizirala provođenje projekta Wiki-dveri. Pod stručnim vodstvom koordinatorica projekta Mirele Puljar i Marije Bartolić, te uz stručnu podršku Stjepana Laljaka, učenici osnovnih škola zaprešićkog kraja uključeni su u aktivno stvaranje sadržaja projekta. To je, u osnovi, sadržavalo postavljanje učeničkog rada na web stranice projekta.

Učenici naše škole uključili su se u projekt baš u ovoj trećoj godini provođenja. Tema je bila: znamenite ličnosti zaprešićkog kraja. Tako je naše tri sudionice, tada učenice sedmog razreda dopala tema o slikaru i pjesniku Mihovilu Krušlinu, koju su one uspješno odradile.

Dakako, sadržaja u okviru projekta bilo je još. Odmah na početku, još na jesen 2012. učenici su posjetili Nacionalnu i sveučilišnu biblioteku, da bi na kraju, na proljeće 2013. završilo obilaskom lokaliteta značajnih za ovu temu, te završnom priredbom u knjižnici, gdje su sudionicima podijeljena prigodna priznanja i pokloni.

Činjenica je da su učenici uključeni u ovaj projekt uz malo truda mogli mnogo toga saznati i naučiti, u čemu je najveći obol dao spomenuti Stjepan Laljak, pravi stručnjak za povijest zaprešićkog kraja. Šteta je tek što se s projektom wiki dveri iz raznoraznih razloga možda neće nastaviti.

Red je , na kraju, spomenuti i to da su našu školu u ovom projektu predstavljale Patricia Skender, Ana Marija Borovnjak i Ena Hlad, uz  voditelja knjižničara Đuru.

Naše sudionice projekta u školskoj godini 2012-13: Patricia, Ana Marija i Ena s voditeljem Đurom snimljene na završnoj priredbi 5. VI. 2013. u knjižnici Ante Kovačić

Wiki dveri

 

A što su to Wiki-dveri doznajmo iz priloženog dokumenta.

 

pripremio knjižničar Đuro Miljević

 


 

Projekt Šafran u našoj školi

 

   U Projekt „Šafran“ naša je škola uključena zadnje 3 godine. Projekt vode prof. povijesti Mirjana Kišić, u suradnji s ekološkom grupom naše škole.

    Projekt je namijenjen svim učenicima od 11-18 godine i cjelogodišnja je aktivnost škola cijeloga svijeta. Projekt „Šafran“ (The Crocus Projekt) upoznaje mlade s temom Holokausta i diskriminacije. Projekt se sastoji od aktivnosti sadnje lukovica i promatranja cvijeća kako niće i sve nas kontinuirano potiče na učenje o važnosti tolerancije i poštovanja među ljudima. Irska zaklada za obrazovanje Holokaust opskrbljuje škole lukovicama žutog šafrana koje sadimo u jesen. Lukovice su znak sjećanja na milijun i pol židovske djece i druge djece koja su umrla u Holokaustu. Žuti cvjetovi simboliziraju žute Davidove zvijezde koje su pod prisilom nosili Židovi pod nacističkom vlašću. Šafrani cvatu u rano proljeće, oko Dana sjećanja na Holokaust (27.01.).

    U našem školskom dvorištu svako rano proljeće šafrani uljepšavaju cvjetnjak i mame osmijeh svakoga tko ih zamijeti, često i pod nakupinama proljetnog snijega.

Šafrani

 Pripremila: vjeroučiteljica Renata Meglić

 


Upisi u 1. razred

 

Obavijest o održavanju roditeljskog sastanka o upisu djece u 1. razred

Roditeljski sastanak o upisu djece koja ispunjavaju uvjete za upis u 1. razred Osnovne škole Luka, održat će se u ponedjeljak, 2. ožujka 2020. godine u 18,00 sati u prostorijama OŠ Luka.

Sastanku će prisustvovati školska liječnica i pedagoginja Škole.

Izaberi srednju školu

Upisi u srednju školu

 

Upisi u srednju školu

Sve informacije o upisu u srednje škole možete pronaći na sljedećoj poveznici:

https://www.upisi.hr/upisi/

 

ODLUKA O UPISU U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

Odluka o upisu u 1. razred srednje škole nalazi se u privitku.

 

OBAVIJEST - WEBINAR

Webinar na temu provedbe ovogodišnji elektroničkih prijava i upisa učenika u I. razred srednje škole održat će se u četvrtak, 24. svibnja 2018., od 13:00 do 14:30 sati. Informacije o webinaru za učenike nalaze se na javnom dijelu sučenja www.upisi.hr i vidljive su svim učenicima.

 

OBAVIJEST ZA OSMI RAZRED

Gradski ured za obrazovanje i ove godine organizira tradicionalnu manifestaciju pod nazivom “Dojdi osmaš, Zagreb, te zove!” koja će se održati u petak, 11. svibnja 2018. godine na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac) u vremenu od 10,00 do 16.00 sat.

Cilj ove manifestacije jest predstavljanje obrazovnih programa srednjih škola u Gradu Zagrebu učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima kako bi im se olakšalo donošenje odluke o izboru odgovarajuće škole i nastavku obrazovanja.

 

Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole dostupan je ovdje.

Pravilnik o izmjenama i dopunama dostupan je ovdje.

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. dostupna je ovdje.

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu za školsku godinu 2017./2018. dostupne su u publikacijama prema tipu učenika: 

  • Redovni učenici 
  • Učenici s teškoćama u razvoju
  • Umjetnički programi i odjeli za sportaše
  • Primjeri bodovanja 
e-Dnevnik

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Office 365

Office 365 je besplatan za sve učenike i nastavnike

Office 365

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Anketa
Koji od navedenih događaja vas najviše veseli?

Posjetite

 

        

      

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Luka / Trg Sv. Roka 3, HR-10296 Luka / os-luka.skole.hr / ured@os-luka.skole.hr
preskoči na navigaciju