preskoči na sadržaj

Osnovna škola Luka

 


Posjet Hrvatskom saboru

Učenici 8. razreda naše škole 9. lipnja 2015. godine posjetili su Hrvatski sabor u pratnji učiteljice povijesti i geografije, Mirjane Kišić i njihove razrednice, Renate Meglić.

Nekoliko fotografija pogledajte u nastavku.


      Dan škole

petak, 29.05.2015.

U petak, 29.05.2015. godine obilježen je Dan škole. Učenici razredne nastave obukli su svoje cvjetne haljinice i odjela te prošetali korzom ispred škole. Odlukom žirija, najzanimljiviji kostimi dobili su pohvalnicu i nagradu. Nakon Cvjetnog korza, učenici predmetne nastave okušali su se na sportskim susretima u raznim sportovima.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.


RADIONICA AVIO-MODELARSTVA

U subotu, 16.5. u Školi je održana prva radionica avio-modelarstva, a nakon radionice kratko natjecanje u duljini leta modela.

Rezultati:
1. učenik 7. razreda
2. učenica 7. razreda
3. učenik 4. razreda

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.


IZVANUČIONIČKA NASTAVA GRAD ZAGREB

Učenici 3. razreda OŠ Luka, u utorak 14. travnja 2015. godine, u pratnji učiteljice Sonje Bivol posjetili su grad Zagreb. Učenici su putovali vlakom do Glavnog kolodvora i posjetili Botanički vrt, Tehnički muzej te obišli Gornji i Donji grad. Između ostalog, vozili su se uspinjačom što se učenicima posebno svidjelo.

Fotografije izvanučioničke nastave u grad Zagreb možete pogledati u fotogaleriji.


ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

Dana 13. ožujka 2015. godine održano je županijsko natjecanje mladih tehničara u Osnovnoj školi Eugena Kumičića. Sudjelovalo je troje učenika naše škole: učenica 7. razreda (fototehnika), učenik 6. razreda (robotika) i učenica 6. razreda (graditeljstvo). Učenik 6. razreda plasirao se na vrlo dobro treće mjesto u robotici.

Fotografije možete pogledati u foto-galeriji.


PRVI ŠKOLSKI DAN

Prvi dan nove školske godine s uzbuđenjem su dočekali prvašići koji su ove godine prvi puta sjeli u naše školske klupe. Početak nastave poseban je dan za sve učenike, a pogotovo za prvašiće. Kako bi se naši prvašići prvi dan nastave osjećali što ugodnije sa srdačnim osmjehom dočekala ih je njihova učiteljica Bernarda Pačalat. Uslijedila je kratka razredna svečanost popraćena različitim igrama upoznavanja i prikladnim poklonima. Prigodnim govorom i lijepim željama za uspješno školovanje obratila se i ravnateljica škole Jasminka Ferek.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija...


      52. revija hrvatskog       filmskog stvaralaštva djece

Filmska skupina naše škole u suradnji sa FFVAL-om i uz vodstvo gospodina Mladena Božića snimila je dokumentarni film Anno domini 1857. u trajanju od 8 minuta i 36 sekundi.
Učenici su pozvani na 52. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja je ove godine održana u trima gradovima: Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu, u trajanju od četiri dana,  25. 9. – 28. 9. Na reviji je sudjelovalo mnogo škola iz Hrvatske pa čak i iz drugih zemalja. Iako je mnogo učenika naše skupine marljivo radilo i sudjelovalo u stvaranju filma, reviju su posjetile učenice Nina Hlad, 4. razred i Eva Špoljarić, 6. razred. Na 52. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva tijekom četiri dana prikazano je sedam revijskih projekcija. Osim samih projekcija djeca su imala zanimljiv popratni program kao što su razgledavanje gradova Varaždina, Ludbrega i Čakovca u pratnji stručnog vodiča, organiziran disko program te radionice vezane uz tematiku filmova. Također je bilo dovoljno vremena i za sklapanje novih prijateljstava te ugodna druženja.

Revija je izvrsno organizirana s mnoštvom edukativnih sadržaja iz kojih su djeca mogla puno naučiti, dobiti nove ideje za stvaranje filmova i vidjeti rad drugih škola te filmskih družina. Velika je čast prisustvovati takvom događanju i biti dio dječje mašte ostvarene kroz filmove.

 učiteljica Iris Ilenić

fotogalerija


DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

U mjesecu listopadu obilježili smo Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje učenici razredne nastave obilježili su Dane kruha. Cilj je upoznati djecu od čega je napravljen kruh i žemljica. Svako djete je donijelo neki pekarski proizvod: žemljice, mala peciva, kruh, krafne, fritule, kiflice, pogače i razne kolače.

Svi su uživali u pekarskim proizvodima svojih baka i majka...

učenica 6. razreda


Otvaranje školske športske dvorane u Luki

     U petak 23. siječnja 2015. godine u Osnovnoj školi Luka otvorena je školska sportska dvorana. Izgrađena je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Zagrebačke županije i Općine Luka. Tom prigodom učenicima i okupljenaima obratila se ravnateljica škole mr. Jasminka Ferek, načelnik Općine Luka dr. vet. med. Darko Kralj, župan Zagrebačke županije mr. sc. Stjepan Kožić, dok je dvoranu rezanjem torte svečano otvorio pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Venko Ćurlin.

       Prije samog otvaranja dvoranu je blagoslovio župnik Slavko Dubovečak. Ravnateljica Ferek zahvalila se svim uzvanicima što su svojim dolaskom uveličali ovaj svečani dan za Osnovnu školu Luka, kao i samu Općinu Luka. Istaknula je kako će nova dvorana znatno olakšati rad učenicima i njihovim učiteljima te isto tako i mještanima Općine Luka budući da će se dvorana iznajmljivati mještanima i sportskim udrugama koji žele trenirati i baviti se sportom.

      Župan Kožić zahvalio se na toplom primjeru i programu što su ga upriličili učenici Osnovne škole Luka te istaknuo da je ovo samo jedan od projekata koje Zagrebačka županija sufinancira kako bi se poboljšala kvaliteta obrazovanja u Zagrebačkoj županiji.

     Pomoćnik ministra Ćurlin također se zahvalio na toplom primjeru te istaknuo da je ulaganje u mlade naraštaje najbolje ulaganje.

 

Kako bismo saznali mišljenje sudionika o dvorani i cjelokupnoj organizaciji, naše novinarke su im postavile nekoliko pitanja...


načelnik Općine Luka, dr. vet. med. Darko Kralj i naše novinarke prije svečanog otvaranja

"Vanjski izgled dvorane je predivan. Još moramo urediti okoliš. Lijepo trenirajte, zabavite se i postignite dobre rezultate. Od programa koji ste pripremili očekujem sve najbolje, pouzdajem se u vas i sigurno ste pripremili lijep program."

 

pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, gospodin Venko Ćurlin i naše novinarke

"Dvorana se uklopila sa školom. Funkcionalna je i dovoljno velika. Priredba je bila odlična jer ste je odradili od srca. Najdraži dio programa mi je bio kada je mala slatka curica recitirala."

 

pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije i naše novinarke

"Jako mi se sviđa unutrašnjost dvorane. Mislim da će vam tu biti super. Najljepši dio dvorane su mi kombinacije boja. Sada imate pravu dvoranu, a ujedno i veće mogućnosti što se tiče tjelesne i zdravstvene kulture. Moći ćete igrati rukomet, košarku,...Cjelokupan program povodom svečanog otvaranja mi se jako svidio, a posebno dječji dio programa."

 

gospodin Goran Vrhovec, otac učenice naše Škole i novinarke

"Jako mi se sviđa unutrašnjost dvorane, odlična je. Ponosni smo na našu Luku. Progam povodom otvaranja je bio odličan, moje dijete je nastupalo u programu i jako sam ponosan. Najljepši dio programa mi je bio dječji zbor i predstava "Zid" koju su izveli učenici viših razreda."

 

gospođa Ksenija Mihelec, majka učenika naše Škole i novinarke

"Jako mi se sviđa vaša dvorana, moderna je i lijepih boja. Svlačionice su prostrane i jako mi se sviđaju pločice u svlačionicama. Program povodom svečanog otvaranja mi se jako svidio, moje dijete je nastupalo i jako sam ponosna."

 

više fotografija pogledajte u fotogaleriji


Rezultati školskog foto-natječaja na temu "Moj kućni ljubimac":

Od pristiglih je radova povjerenstvo odabralo ove:

Prvo je mjesto osvojio rad učenice 7. razreda, drugo učenika trećeg razreda, a treće učenice šestog razreda.
Fotografije će biti prikazane i na školskom panou, a nagrade dodijeljene uskoro.

Čestitke svim sudionicima natječaja.

1. mjesto

 

2. mjesto

 

3. mjesto


Predavanje za roditelje "Sigurnost na internetu"

U mjesecu veljači održano je predavanje za roditelje učenika 7. i 8. razreda na temu "Sigurnost na internetu". Cilj predavanje je bio informirati roditelje o boljem razumijevanju opasnosti koje vrebaju u virtualnom svijetu te kako zaštititi računalo i osobne podatke od krađe i gubitka.

Ove školske godine je provedena anketa za učenike 7. i 8. razreda te anketa za roditelje učenika 7. i 8. razreda na navedenu temu. U uvodnom dijelu predavanja roditelji su upoznati s rezultatima obje ankete. Također su upoznati s osnovnim informacijama o internetu te su istaknute najčešće usluge interneta kao što su mrežne stranice, elektronička pošta, chat, društvene mreže i blogovi. Poseban naglasak je stavljen na društvene mreže koje učenici vrlo često koriste. S obzirom da nema mogućnosti kontrole sadržaja na internetu i kontrole stvarne dobi korisnika na društvenim mrežama, roditelji su upućeni da češće provjeravaju djecu prilikom korištenja interneta i društvenih mreža.

Za više informacija o sigurnosti na internetu roditelji su upućeni na odgovarajuće mrežne stranice, brošuru "Sigurnije na internetu" i e-savjetovanje "Internet nije samo ovisnost".

Nekoliko fotografija pogledajte u fotogaleriji.


eTwinning SCHOOL

e-Dječja kartica

E-Dječja kartica namijenjena je

roditeljima, udomiteljima i skrbnicima,

a čije korištenje omogućuje razne

pogodnosti ili popuste na proizvode

ili usluge kod dogovorenih partnera

iz javnog i privatnog sektora.

e-Dnevnik

ODLUKA NASTAVA 2021/22
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Office 365

Office 365 je besplatan za sve učenike i nastavnike

Office 365

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Posjetite

 

        

      

CMS za škole logo
Osnovna škola Luka / Trg Sv. Roka 3, HR-10296 Luka / os-luka.skole.hr / ured@os-luka.skole.hr
preskoči na navigaciju